Νέες Δραστηριότητες

Νέες Δραστηριότητες 2018-01-02T12:41:50+00:00

Το Ιδρυμα εντός του 2016, πέραν των καθιερωμένων δραστηριοτήτων του..

• Διοργάνωσε την Ειδική Τελετή Εκκίνησης του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Επικοινωνίας, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, και κυβερνητικών/ πολιτικών εκπροσώπων, διπλωματικών αποστολών κ.α. Στα πλαίσια της τελετής, κύριος ομιλητής ήταν η Γ.Γ. της ΕυρωπαΪκής Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου κ. Rosalia Lloret.

• Από την 32η Τελετή Απονομής Δημοσιογραφικων Βραβείων, εγκαινίασε νέο Διεθνές Δημοσιογραφικό Βραβείο που απενεμήθη στην Δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση, για την εξαιρετική και σε βάθος κάλυψη των σχέσεων Ελλάδας – Ευρώπης κατά το 2015.

• Θεσμοθέτησε το ειδικό βραβείο «Δημοσιογραφία και Τεχνολογία» στην μνήμη του πρωτοπόρου καθηγητή του ΕΜΠ και πρ. Προέδρου του «Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά» Γιώργου Καραγιάννη. Για το 2016 απενεμήθη στην δημοσιογράφο Σόνια Χαϊμαντά, του Ομίλου DGP.

• Συμμετέχει στην Ερευνητική Ομάδα που ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες ΑCJ (Active Consumer Journalism) και DigiRights21. Aμφότερα τα προγράμματα ευρίσκονται σε διαδικασία υποστήριξης/δοκιμαστικής εφαρμογής από την Ευρωπαίκή Ένωση.

• Υπέβαλλε εμπεριστατωμένη πρόταση στην ΕΡΤ για την συν-αξιοποίηση του Ηλεκτρονικού Αρχείου Μπότση.

• Συμμετείχε συμβουλευτικά στην Υλοποίηση του Ντοκιμαντέρ GRElections ’15, μία παραγωγή των φοιτητών του European Communication Institute για τις Εκλογές του Ιανουαρίου 2015 που αφού μεταγγλωτίστηκε, προβλήθηκε από την Δημόσια Τηλεόραση της Αυστρίας, το δίκτυο ΑRD της Γερμανίας και το Δορυφορικό 3SAT των δημοσίων τηλεοράσεων της Ελβετίας, Αυστρίας και Γερμανίας.