30η Απονομή Δημοσιογραφικών βραβείων 2013

Κατά την διάρκεια λαμπρής τελετής στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, απονεμήθηκαν σήμερα τα 30Α Δημοσιογραφικά Βραβεία του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθαν. Β. Μπότση.

Την εκδήλωση τίμησαν η Α.Ε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Κάρολος Παπούλιας, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ιωάννης Τραγάκης, ο Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου, εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Σεβασμιότατος κ. Συνοδινός, υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, ο Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Παύλος Θωμόγλου, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, της Οικονομικής ζωής του τόπου και πλήθος δημοσιογράφων.

Βραβεύθηκαν:
Η Ρένα Κουβελιώτη, για τα αποκαλυπτικά και αποκλειστικά ρεπορτάζ της στη διάρκεια του έτους 2013, στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha».
Ο Ανδρέας Παναγόπουλος, για την επιστημονική έρευνα του σχετικά με την διαδικτυακή ειδησεογραφία στην Ελλάδα. Εργάζεται στον ΑΝΤ1 και στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείου Ειδήσεων.
Ο Κώστας Αργυρός, για την δημοσιογραφική προσέγγιση στην παρουσίαση της «Ευρώπης των 27» με σειρά τηλεοπτικών εκπομπών και άξονα την πολιτική, οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα.
Το Μορφωτικό Ίδρυμα ΕΣΗΕΜ-Θ, για το σύνολο της πολιτιστικής δράσεως του, αλλά και για την προσφορά του στους συναδέλφους δημοσιογράφους.
Τα προαναφερθέντα Βραβεία τα απένειμε o εξοχότατος Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Κάρολος Παπούλιας.

Επίσης απονεμήθηκαν Ειδικά Βραβεία:
Κοινοβουλευτικού Ρεπορτάζ «Γιάννης Φάτσης» με χορηγό τη Βουλή των Ελλήνων, στην Πηνελόπη Γκάλιου για την πληρότητα κάλυψης του νομοθετικού έργου και του κοινοβουλευτικού ελέγχου της Βουλής, στον τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και στο «skai.gr».
Κοινοβουλευτικού Ρεπορτάζ «ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΣΑΛΑΡΗΣ» με χορηγό τη Βουλή των Ελλήνων, στην Αντιγόνη Πανέλλη,
για την αντικειμενική κάλυψη των εργασιών της Βουλής και την επιτυχή προβολή-ανάλυση θεμάτων της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας, στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Οικονομικού Ρεπορτάζ με χορηγό το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, στον Γιώργο Πουλερέ
για την αναλυτική καταγραφή της οικονομικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας και την αντικειμενική ενημέρωση της κοινής γνώμης στην εφημερίδα « Τα Νέα».
Οικονομικού Ρεπορτάζ με χορηγό το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, στην Χριστίνα Κοψίνη
για το πλήρες ρεπορτάζ και την αρθρογραφία της σε επίκαιρα οικονομικά, εργασιακά και οικονομικοκοινωνικά θέματα στην εφημερίδα « Η Καθημερινή».
Ρεπορτάζ Τοπικής Αυτοδιοίκησης με χορηγό τον Δήμο Αθηναίων, στον Άρη Χατζηγεωργίου,
για τα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αφορούν την καθημερινότητα στην Αθήνα και στην Επικράτεια. Εργάζεται στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».
«Βλάσσης Σωκρατίδης» με χορηγό την Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου, στον Ευάγγελο Σπύρου,
για την επιτυχή έκδοση δύο περιοδικών με θέματα Ασφαλιστικά και Τραπεζικά καθώς και των εφημερίδων «NEXTDEAL» και «Παιδικός Σταθμός για Γονείς».

Απονεμήθηκε Ειδική Τιμητική Διάκριση:
Στο Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, για το πολύπλευρο κοινωνικό, ανθρωπιστικό και πολιτιστικό έργο του στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Την Ειδική Τιμητική Διάκριση συνοδευόμενη με ειδική πλακέτα παρέλαβε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση κ. Αντώνης Παπαδημητρίου.
Ακόμη το Ίδρυμα απένειμε Τιμητικές Διακρίσεις :
Στον Βασίλη Σκουντή , για την επιτυχημένη επί σειρά ετών πορεία του και την μεγάλη συμβολή του στο Αθλητικό Ρεπορτάζ. Εργάζεται στην εφημερίδα «Goal News», στον «ΟΤΕ.TV», στο «Sentra F.M» και στην «gazzeta Gr» .
Στον Σωτήρη Ξενάκη, για την πολύχρονη παρουσία του στην τηλεόραση ως κοινοβουλευτικός και πολιτικός συντάκτης, παρουσιαστής δελτίων ειδήσεων και εκπομπών. Εργάζεται στο «Βήμα FM», στο «Kontra Channel» και στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».
Στον Σπύρο Αβαρκιώτη, για την επί 21 έτη προσφορά του ως Προέδρου του Ιδρύματος «Μπότση» για την οποία του έχει απονεμηθεί από το Δ.Σ του Ιδρύματος και ο τίτλος του Επιτίμου Προέδρου.
Στον Γεώργιο Αναστασόπουλο,
για την λαμπρή διαδρομή του στην δημοσιογραφία, ως Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ επί τέσσερις θητείες και την εξέχουσα πορεία του στην πολιτική, στην διπλωματία και στην συγγραφή βιβλίων.
Στον Γεώργιο Γιαννήλο,
για την επί 40 χρόνια ευδόκιμη υπηρεσία του ως συντάκτη και αρχισυντάκτη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Εκλεγμένος εκπρόσωπος των συνταξιούχων δημοσιογράφων στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.
Στην Κική Σεγδίτσα,
για την ιδιαίτερη δημοσιογραφική πορεία της στο ελεύθερο και πολιτιστικό ρεπορτάζ σε μεγάλες Αθηναικές εφημερίδες, κριτικός κινηματογράφου σε τηλεοράσεις, συγγραφέας, ποιήτρια και σεναριογράφος.
Στον Ζάχο Χατζηφωτίου
Για την εν γένει δημοσιογραφική σταδιοδρομία του σε μεγάλες εφημερίδες και περιοδικά. Άφησε το «στίγμα» του και στην τηλεόραση. Είναι χρονογράφος, αρθρογράφος στην «Εστία» και έχει συγγράψει πολλά βιβλία.

Η επιλογή των βραβευθέντων δημοσιογράφων έγινε μετά από εισήγηση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής προς το Δ.Σ. του Ιδρύματος που αποτελείτο από δημοσιογράφους και συγκεκριμένα από τους :

-Γιώργο Σαββίδη, Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών.
-Πάνο Σόμπολο, Πρόεδρο του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης – Περίθαλψης και πρ. Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ.
-Γιώτα Αντωνοπούλου, Πρόεδρο του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού ΜΜΕ, επίκουρη καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και μέλος του Δ.Σ του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ.
-Γιώργο Βελαχουτάκο, Δημοσιογράφο, μέλος της ΕΣΗΕΑ και επί σειρά ετών Διευθυντή Ημερησίων Εφημερίδων.
-Δημήτρη Κοτταρίδη, Ταμία του Δ.Σ της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.
-Γιάννη Χρυσάφη, Εκπρόσωπο της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης.
-Θανάση Παπανδρόπουλο, Επίτιμο Διεθνή Πρόεδρο της Ενώσεως Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.

Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθ. Β. Μπότση αποφάσισε την απονομή πέντε Τιμητικών Διακρίσεων σε βετεράνους του δημοσιογραφικού χώρου.

Στην έναρξη της εκδηλώσης απηύθυνε ομιλία ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Πάνος Καραγγιάννης και χαιρετισμούς η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κυρία Μαρία Αντωνιάδου , ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ κ. Γιώργος Σαββίδης και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, οι βουλευτές, κυρία Σοφία Βούλτεψη και κ. Ανδρέας Ψυχάρης, η πρώην Υπουργός κυρία Φάνη Πετραλιά, ο πρώην Υπουργός Παιδείας, Πρύτανης και Καθηγητής κ. Γιώργος Μπαμπινιώτης, Αρχηγοί και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι κομμάτων, δημοσιογράφοι και πλήθος κόσμου.

2015-10-19T13:36:08+00:00